25-02-2021

'Relatietherapie' bij sportclubs

Onder de jongste jeugd bij Sint George was onrust ontstaan, zowel tussen de voetballertjes onderling als het contact met de trainers. De groep kwam in een negatieve spiraal terecht, waardoor de jeugd met ‘tegenzin’ ging trainen en de trainers dezelfde ervaring voelde. De training moet natuurlijk voor iedereen een fijn en prettig moment in de week zijn, dus dit was het moment om met elkaar om tafel te gaan. De relatie onderling moest positief verbeteren er tevens moet er weer vertrouwen komen, dus om tafel want samen komen we verder!

Sint George heeft een gedragscoach in handen genomen. De gedragscoach is Jane Obdam van UNIEK gedrag uit Obdam. Een avond werd geagendeerd met trainers, coaches, ouders en de leden. Er zijn regels opgesteld hoe we met elkaar om gaan, met input van de jeugd zelf. Samen kijken naar wat er wel goed gaat, gelukkig waren die momenten er ook,  en hoe we dat kunnen vasthouden. Dit samenzijn heeft een positieve input gegeven aan zowel de groep, coaches en trainers. Jane kwam met handvatten voor begeleiding van de jeugd, dit gaf mooie inzichten en hiermee worden mooie stappen gemaakt. Het begeleidingstraject loopt nog, hier is door de corona wat vertraging in gekomen. Het geeft een positieve flow aan iedereen en het geeft vertrouwen om samen door te gaan. De ‘relatietherapie’ werkt en het plezier in sporten komt terug! Hoe mooi.

Als een vereniging zich herkent in bovenstaande of wellicht op iets andere wijze, kom in gesprek met elkaar! De Sportraad is er voor u, om ook deze problematiek te bespreken en vooral op te lossen, samen.

Kom in contact met de buurtsportcoach.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram