29-12-2022

Parkinsonboksen in Berkhout

Vanaf 18 november 2022 wordt er door Fysiotherapie Berkhout een "nieuwe" trainingsmethode voor mensen met Parkinson aangeboden; Parkinsonboksen. De locatie is de gymzaal naast café "de Ridder" te Berkhout. Starttijd is elke vrijdag om 10.30 uur en de kosten bedragen €5,00 per les. De activiteit wordt ondersteund door Sportraad Koggenland en gestimuleerd door Parkinsonnet Hoorn en omgeving.

De bedoeling van het boksen is niet dat je een ander op zijn/haar gevoelige plekken weet te raken, maar in de boksbeweging zitten heel veel automatismen verborgen. Daarom is het uitermate geschikt voor mensen met Parkinson, bij wie nu juist deze automatismen langzaam verminderen. Zo is bukken, uitstappen en slaan, zijwaarts bewegen en reageren op de beweging van de ander inherent aan de boksbeweging. Door de oefeningen af te stemmen op de deelnemers is iedereen in staat om op zijn/haar niveau te oefenen. Er wordt onder andere geoefend op bokszakken en pads. Verder wordt aandacht besteed aan het steviger op de benen staan, waardoor indirect ook valpreventie in de trainingen wordt meegenomen. Ook is het ontmoeten van andere mensen met een vergelijkbare problematiek een bijkomend pluspunt.

Kom in gemakkelijk zittende kleren en draag schone binnengymschoenen. Na de training, van ongeveer een uur, kunnen de mensen nog even gezellig nazitten bij café "de Ridder".

Namens Fysiotherapie Berkhout en Parkinsonnet Hoorn heet ik, Frank Fennis, een ieder van harte welkom.

Meer informatie en opgeven?
Telefoon: 0229-553333 of 06-15853353
e-mail: team@fysiotherapieberkhout.nl

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram