28-08-2023

Nieuwe cursussen bij Vrijwilligerspunt

Hoe kom je als vrijwilligersorganisatie aan genoeg vrijwilligers? Hoe schrijf je een goed projectplan? En hoe zorg je ervoor dat je organisatie een sociaal veilige organisatie is en blijft? Vrijwilligerspunt Westfriesland biedt organisaties gratis cursussen om de kennis op peil te brengen.

Komende maanden staan interessante trainingen op het programma. De eerste training, op dinsdag 12 september, leert organisaties hoe ze een projectplan kunnen opstellen. Een goed projectplan is de basis voor nieuwe projecten en samenwerkingen. Bovendien speelt het een grote rol bij het aanvragen van subsidies en fondsen. Wat staat in een goed projectplan (en wat niet)?

Gewenst gedrag binnen jouw organisatie

Grensoverschrijdend gedrag, zoals discrimineren, schelden, pesten en roddelen, komt vaker voor dan je denkt. Als organisatie wil je juist een sociale veilige en gezonde omgeving bieden, waar voor grensoverschrijdend gedrag geen plaats is. Hoe bereik je dat? Magda van Wees, adviseur bij Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) geeft op dinsdag 10 oktober een workshop voor organisaties, zodat zij de eerste stappen kunnen zetten voor een sociaal veilige omgeving voor leden.

Besturen in minder uren

Hoe blijft besturen aantrekkelijk, leuk en inspirerend? Niet door wekelijks urenlang te vergaderen en als bestuur alle werkzaamheden naar je toe te trekken. Nee, effectief en efficiënt werken, dat is de bedoeling. Daar geeft Frank Hoes een training over op donderdag 12 oktober. Hij deelt praktijkvoorbeelden, geeft goede tips die passen bij de sfeer en cultuur van de verschillende organisaties, en doet aanbevelingen om het ‘bestuursvuur’ brandend te houden.

Nieuwe vrijwilligers werven

Nieuwe vrijwilligers vinden, dat is voor veel organisaties een lastige klus. De training op donderdag 19 oktober staat in het teken van het werven van vrijwilligers. Hoe spreek je nieuwe mensen aan, wat triggert ze om vrijwilligerswerk te overwegen of te doen? Alle deelnemers gaan aan het einde van de avond weg met voldoende tips om succesvol te werven.

Totaal trainingsaanbod

Een overzicht van alle trainingen staat op www.vrijwilligerspunt.com/alle-trainingen-workshops. Vrijwilligerspunt Westfriesland biedt ook workshops op maat aan bij de organisatie zelf. Organisaties kunnen daarvoor contact opnemen met Brigitta Posch of Auke Abbekerk via 0229-216499. Voor de trainingen kunnen organisaties zich nog inschrijven.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram