03-12-2021

Jeu de boules bij TC Westerkogge

Bij de Tennisvereniging Westerkogge op het Veer 94 in Avenhorn kunt u nu ook gaan genieten van de jeu de boules sport.

Op het tennispark van deze club zijn deels met een subsidie vanuit Sportraad Koggenland twee wedstrijdbanen aangelegd met verlichting, zodat er altijd gespeeld kan worden. Vanuit het Sportakkoord wordt van harte toegejuicht om op dezelfde locatie meerdere activiteiten te organiseren, denk bijvoorbeeld aan een bridgeclub in de kantine, maar dus ook een jeu de boules-baan voor leden en niet-leden.

Jeu de boules wordt al lang gezien als een specifieke sport voor senioren. Maar niets is minder waar!! Ook voor jonge mensen is dit een hele leuke en attractieve sport. Waar meer bij komt kijken dan alleen de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but te gooien.

Jeu de Boules is:

  • Een sport die voor iedereen toegankelijk is. Het is door iedereen te beoefenen wanneer je over de boules en een but beschikt.
  • Het Jeu de Boules is voor iedereen. Ook wanneer men fysiek minder goed in staat is om te sporten, is dit nog een sport die wel beoefend kan worden.
  • De Jeu de Boules sport is technisch, tactisch en uitdagend. Na de juiste techniek komt er ook tactiek bij kijken of de boules worden weggeschoten of dichterbij worden geplaatst. Deze afwisseling maakt de sport uitdagend en dynamisch.
  • Door met elkaar te sporten vergroot je je sociale contacten en blijf je lekker fit en vitaal.
  • Om in eerste instantie kennis met de sport te willen maken, heeft de club een aantal set Jeu de Boules ballen klaar liggen om de sport te proberen.

Tot april 2022 is het gratis, en daarna:

  • Voor de mensen die al lid zijn van de tennisclub geldt een contributiebedrag van €20,00 per jaar.
  • Voor mensen die alleen het Jeu de Boules komen spelen, geldt een contributiebedrag van €30,00 per jaar. Hiervoor krijgt u een sleutel die toegang geeft tot het park, zodat u ten allen tijden bij de banen kunt komen. Ook kunt u met deze sleutel de kantine in, om even naar het toilet te gaan, even te schuilen als het begint te regenen of uiteraard tegen betaling, een kopje koffie te drinken. Als borgbedrag voor de toegangssleutel betaalt u € 15,00.

Voor dit bedrag kunt u het gehele kalenderjaar gebruik maken van deze wedstrijdbanen. Zowel overdag als ’s avonds, want de banen kunnen verlicht worden.

Op de website van de tennisclub vindt u onder het tabblad “Word ook lid” een inschrijfformulier voor deelname aan het jeu de boules.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram