26-02-2024

Informatiebijeenkomst valpreventie en brandveiligheid voor ouderen

Dit voorjaar start de gemeente Koggenland met cursussen valpreventie voor ouderen. Voordat de cursussen van start gaan organiseert de gemeente in maart een informatiebijeenkomst in Hensbroek & De Goorn. Hierbij komt naast valpreventie ook het thema brandveiligheid uitgebreid aan bod.

Alle inwoners van 65 jaar en ouder uit de dorpen Avenhorn, De Goorn, Grosthuizen, Oudendijk, Scharwoude, Ursem, Rustenburg, Obdam en Hensbroek zijn welkom om deel te nemen aan de informatiebijeenkomsten en de cursussen. Inwoners in de leeftijd van 75 tot en met 85 jaar uit deze dorpen ontvangen daarbij ook een brief waarin zij persoonlijk worden uitgenodigd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Sportraad Koggenland, in samenwerking met Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen de aanwezigen tips om brand- en valongelukken te voorkomen. Na afloop kunnen zij zich aanmelden voor de cursus over valpreventie. Voor de overige dorpen uit Koggenland wordt in het najaar een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Waarom?

De kans op valongelukken wordt groter naar mate mensen ouder worden. Een valpreventiecursus bewijst dat senioren die regelmatig actief zijn minder vallen. De senioren die deelnemen aan deze cursussen staan dus letterlijk steviger in hun schoenen en krijgen meer zelfvertrouwen door de beweegoefeningen.

Ook zijn oudere mensen vaker betrokken bij brand in de woonomgeving, waarbij zij ook vaker gewond raken. Het risico dat ouderen slachtoffer worden van een brand is bijna drie keer zo groot als onder jongere mensen. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord praktische adviezen waarmee dit risico aanzienlijk wordt verkleind.

Waar en wanneer?

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:
- Maandag 25 maart van 10:00 tot 11:30 uur in café 't Springend Paard, Dorpsweg 90, Hensbroek
- Woensdag 27 maart van 10:00 tot 11:30 uur in sportcafé de Koggenhal, Dwingel 4 te De Goorn

Inwoners van 65 jaar en ouder uit de eerder genoemde dorpen kunnen zich opgeven voor een van de twee bijeenkomsten via  www.sportraadkoggenland.nl/valpreventie. Neem voor vragen contact op met Wouter Snoek van Sportraad Koggenland. Hij is bereikbaar op maandagmiddag, dinsdag, donderdag en vrijdag via bsc@sportraadkoggenland.nl of telefoonnummer (06) 30 91 50 13.

Foto:

Eerder werd in Obdam ook een informatiebijeenkomst valpreventie en brandveiligheid georganiseerd, waar de aanwezigen veel nuttige adviezen kregen.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram