17-11-2022

Gratis E-learning Verantwoord Alcohol Schenken Sportverenigingen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft samen met het NOC-NSF een gratis E-learning ontwikkeld voor barvrijwilligers en barmedewerkers van sportkantines.  Je leert op een snelle, toegankelijke en leuke manier wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt. De E- learning laat met behulp van onder andere korte video’s in drie korte modules zien;

  • welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking
  • hoe je kunt voorkomen dat je alcohol schenkt aan minderjarigen
  • hoe je dronkenschap kunt herkennen
  • hoe je kunt voorkomen dat je alcohol schenkt aan dronken personen

Als vereniging kunnen jullie de barvrijwilligers attenderen op deze E-learning. Bijvoorbeeld door een stukje tekst + de link naar de E-learning op te nemen in de reminder voor bardiensten. Ook kunnen jullie nieuwe leden bij de inschrijving attenderen op het volgen van de E-learning en waarom jullie het als club zo belangrijk vinden om verantwoord met alcohol schenken om te gaan.

De leden kunnen de E-learning afronden met een toets en hiermee een certificaat ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ behalen. Vraag hen het certificaat ook te mailen aan het e-mail adres van de vereniging waardoor de club gelijk over alle behaalde certificaten beschikt. Het is wettelijk verplicht dat op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken minimaal één persoon aanwezig is met dit certificaat (of met een sociaal hygiëne diploma).

Hierbij de link om te gebruiken.

Naast deze gratis E-learning is het ook mogelijk om een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) bij jullie op de club te laten verzorgen door Brijder Jeugd. Het grote voordeel van deze live training is dat er mogelijkheid is tot interactie, uitwisseling met elkaar en het oefenen van lastige situaties. Deze training raden wij ten zeerste aan voor verenigingen die een redelijk vaste groep barmedewerkers – en/of vrijwilligers heeft.  Mochten jullie hier interesse in hebben, dan kunnen jullie een e-mail sturen.

Deze training komt in aanmerking voor financiële vergoeding door de gemeente.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram