21-05-2021

Good practice: Koningsspelen 2021

Vrijdag 23 april is er op De Caegh in Obdam en op De Jozefschool in De Goorn weer volop meegedaan met de Koningsspelen. Dit jaar wel klein en compact, vanwege corona. Ondanks deze corona-tijd, met de bijbehorende maatregelen, hebben we op beide scholen een mooi plan uitgevoerd in samenwerking met sportverenigingen uit de buurt.

In de ochtend hebben we eerst de Koningsdans gedaan. Deze was tijdens de gymlessen geoefend en ook in veel klassen werd dit tussendoor nog eens opgepakt. In de middag at elke klas een zelf meegenomen Koningslunch om daarna heerlijk een uur tot anderhalf uur te bewegen, voornamelijk buiten. En logisch in eigen cohort/groep met eigen groepsleerkracht.
In beide dorpen is gebruik gemaakt van allerlei locaties, zoals: speeltuinen, schoolpleinen, gymzaal, sporthallen, maar ook in samenwerking met verenigingen. Hun locaties werden opengesteld. voor ons. Dank daarvoor!

Zo ging De Caegh o.a. naar het Victoria O- complex. De handbal, de voetbal en de ARO’88 gaven ons mogelijkheden. Ook sporthal De Stap was beschikbaar. En tot slot konden we zelfs bij het zwembad terecht. Zowel zwemmend als op de beide grasveldjes was ruimte om
daar lekker te bewegen.

In De Goorn hebben we ook van allerlei locaties gebruik maken. Zo stelde RKEDO zijn complex weer beschikbaar. Helaas was dit praktisch niet handig in uitvoering voor ons dit jaar. De speeltuinen, schoolplein, dorpsbos en Koggenhal werden volop in gebruik genomen.

Op naar volgend jaar en hopende dat we dan weer een volledige dag een sportdag/Koningsdag kunnen beleven. En wie weet in samenwerking met één of meerdere verenigingen, zoals in De Goorn al vaker is gedaan.

Jos Vlaar
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
De Caegh en De Jozefschool

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram