15-02-2021

Financiële compensatie voor sportclubs

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportclubs steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Sportraad Koggenland roept verenigingen en verhuurders van sportaccommodaties op om een subsidieaanvraag in te dienen voor een tegemoetkoming voor financiële schade voor het vierde kwartaal van 2020.

Het betreft de voornaamste regelingen:

1. TASO-4 (Tegemoetkoming Amateur Sportorganisaties covid-19 voor 4e kwartaal 2020) is een tegemoetkoming voor vaste lasten. Aanvragen kan van 19 februari t/m 5 april 2021.
Voorwaarden: De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van uw doorlopende lasten in de periode waarin u ten minste 10% minder omzet had. U kunt voor de periode oktober t/m december aanvragen. De vereniging moet financiële schade hebben geleden van ten minste € 1.500.

Betreft:

  • Vaste lasten voor gas, water of licht, belastingen en heffingen, hypotheeklasten of andere kosten gerelateerd aan leningen en verzekeringen, en onderhoud die direct betrekking hebben op het gebruik van de sportaccommodatie van de aanvrager. Let op: huurverplichtingen zijn uitgesloten.
  • De personeelskosten, als deze kosten niet al geheel of gedeeltelijk zijn gecompenseerd door een andere regeling, zoals de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid).
  • De bondsafdrachten van de aanvrager.
  • Enz.
    Meer info via deze website.

2. TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) is een tegemoetkoming voor vaste lasten met andere voorwaarden. Aanvragen kan van 15 maart 12:00 uur t/m 30 april 2021.
Voorwaarden: De vereniging heeft meer dan 30% omzetverlies in het 1e kwartaal van 2021 vergeleken met het 1e kwartaal van 2019. De vaste lasten zijn minimaal € 3.000 per kwartaal.

De TVL kunt u nog 2 keer aanvragen, telkens voor een periode van 3 maanden. Voor iedere periode moet u een nieuwe aanvraag doen. De belangrijkste verschillen met de TVL in de eerste periode: uw vaste lasten moeten minimaal € 3.000 zijn in 3 maanden (eerder: € 4.000 in 4 maanden).

Vanaf de derde periode ging de grens van het omzetverlies in stappen omhoog. Van 1 oktober tot en met 31 december 2020 geldt nog de huidige grens van minimaal 30% omzetverlies.

Via deze link kunt u binnenkort zien of u in aanmerking komt voor de TVL Q1 2021.

3. TVS (Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodatie). Aanvragen kan van 9 maart t/m 3 mei 2021.
De TVS-regeling is bedoeld voor verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom over het vierde kwartaal van 2020 (1 oktober t/m 31 december 2020) hebben kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn niet hetzelfde als de eerste ronde.

  • Voor ondernemingen zijn er ook subsidies beschikbaar zoals NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar deze website.

Veel gestelde vragen: zie deze website.

Op deze website vindt u de beslisboom TASO-2 om een indicatie te geven waar u recht op heeft.

Levert de aanvraag u problemen op, dan kunt u altijd contact opnemen met Sportraad Koggenland.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram