15-03-2022

Duurzaamheidsfonds gemeente Koggenland

Ook de gemeente Koggenland investeert in duurzaamheid. Vorig jaar is er vanuit de gemeente Koggenland een fonds opgericht voor de ‘verLEDding’ van de sportcomplexen. Dit jaar is dit, na een aangenomen raadsvoorstel, uitgebreid naar een duurzaamheidsfonds voor duurzame projecten. Dit geldt dan niet alleen voor energie, maar kan ook breder worden getrokken naar meer groen i.p.v. steen, laadpalen etc. Mocht jullie vereniging dus een verduurzamingsslag gaan maken kunnen jullie hier gebruik van maken. Er gelden wel een paar voorwaarden:

  • Dit fonds is €250.000 groot en is bestemd voor stichtingen en verenigingen binnen de gemeente Koggenland zonder winstoogmerk.
  • De hoogte van de ondersteuning / subsidie bedraagt 50% van het restbedrag als alle andere bijdragen en subsidies ervan af zijn (denk aan de BOSA-regeling, Sportraad Koggenland, provincie Noord-Holland, Rabobank, Univé ledenfonds).
    Voorbeeldschets: totale kosten €100, subsidie provincie N-H = €25, BOSA = €25. Restbedrag: €50,-. Hiervan wordt dan 50% vergoed door de gemeente, er blijft dus €25,- wat de stichting of vereniging zelf moet betalen.
  • Aanvragen gaan via contactpersoon Bram Luteijn van de gemeente Koggenland via energietransitie@koggenland.nl
    Tijdspad van aanvraag en ondersteuning bedraagt ongeveer 8 weken.
  • De gelden voor ‘verLEDding’ vallen buiten dit duurzaamheidsfonds en blijven gewoon bestaan.
  • Het duurzaamheidsfonds is alleen voor nieuwe aanvragen, niet voor reeds gerealiseerde zaken.

De Sportraad hoort het graag als er een aanvraag bij de gemeente wordt gedaan vanuit jullie vereniging.
Mochten er vragen over duurzaamheid zijn horen we het graag, Sportraad Koggenland helpt jullie graag verder.

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram