27-08-2022

Doortrappen Beweegkaravaan

Op zaterdag 24 september vindt de Doortrappen Beweegkaravaan plaats in de gemeente Koggenland. Een evenement voor 60-plussers, uiteraard gericht op sport en bewegen en met een belangrijk aandeel voor de activiteit fietsen.  De fietstocht heeft een aantal elementen.

Fietstocht

Vanaf de startlocatie kunnen deelnemers kiezen voor een lange (ca. 25 km) en korte (ca. 10 km) route. De dag start met een warming up met fietsfitoefeningen, waardoor iedereen opgewarmd aan de fietstocht begint. Onderweg komen de fietsers medewerkers van de campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje’ tegen. Zij gaan met fietsers in gesprek over fietsveiligheid én laten de voordelen van een fietsspiegel zien en ervaren. Zij stellen gratis fietsspiegels beschikbaar, als dank voor een gesprek. Hiervoor geldt: op=op

Gezellige start- en finishlocatie

De start- en finishlocatie is bij sociaal-cultureel centrum de Brink te Obdam waar gedurende de dag van alles te doen is. U kunt deelnemen aan een fit & vitaaltest en/of in gesprek met de buurtsportcoach voor een beweegadvies en informatie over het lokale sportaanbod. Op fietsgebied is er ook voldoende aanbod: ouderen kunnen een fietsparcours afleggen, deelnemen aan een fietsquiz en een fietscheck laten uitvoeren. Wilt u niet deelnemen aan de fietstocht, maar heeft u wel interesse in alle activiteiten die op de startlocatie plaatsvinden? U bent van harte welkom!

Doortrappen: in gesprek over fietsen en fietsveiligheid

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor 60-plussers waarin ze leren over, bewuster worden van en (nog meer) plezier beleven aan fietsen. Team Sportservice voert dit programma uit voor de West-Friese gemeenten. We gaan tijdens de Doortrappen Beweegkaravaan graag met de fietsers in gesprek om te kijken hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Ook fietsers die onzeker op de fiets zitten of juist uit onzekerheid niet meer fietsen spreken wij graag!

Programma

De Doortrappen Beweegkaravaan is van 09.30 – 13.00 uur. Starten met de fietstocht kan tussen 09.30 en 11.00 uur.

Za 24 sept:
Startlocatie De Brink, Dorpsstraat 155, Obdam
route door gemeenten Koggenland en Opmeer

Meer informatie en vragen

Deelnemers betalen €2,50 per persoon, contant te voldoen op de dag zelf. Deelname is op basis van eigen risico. Kijk hier voor meer informatie over het volledige programma. Voor vragen kunt u contact opnemen via westfriesland@teamsportservice.nl of 0229 – 28 77 00.

Tekst: Team Sportservice

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram