29-10-2021

Aftrap Preventieakkoord

'Niet tobben over wat niet (meer) kan, maar genieten van wat (nog) wel kan'. Dat is de kern van het Koggenlandse Preventieakkoord 'Koggenland vaart wel bij gezondheid'. Op vrijdag 29 oktober ondertekenden wethouder Win Bijman en de lokale partners het akkoord. Dat deden zij tijdens een feestelijke middag bij voetbalvereniging Victoria-O in Obdam.

Wethouder Bijman opende de middag met een toespraak. Daarin sprak hij onder meer zijn waardering uit voor de goede samenwerking in Koggenland. 'Het is bijzonder om te zien hoe we binnen onze gemeente met een grote betrokkenheid samenwerken aan een gezond Koggenland. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten en gezondheidsproblemen buiten de deur houden. Hier maken we ons samen hard voor,' aldus de wethouder.

Gezonde leefstijl
De partijen die betrokken zijn bij het preventieakkoord zetten vooral in op (het tegengaan van) roken, alcohol en overgewicht. Op basis van lokale gegevens zijn daar ook thema's als drugs, weerbaarheid, sociale veerkracht en dementie aan toegevoegd. Gezamenlijk streven de partners naar een gezonde leefstijl voor alle inwoners, met een blijvende aandacht voor jong en oud, van wieg tot verzorgingshuis.

Concrete activiteiten
De samenwerking uit zich in een concreet activiteitenprogramma van 2021 tot en met 2023. De activiteiten zijn gericht op alle inwoners en doelgroepen in de gemeente. Een aantal voorbeelden: er worden gesprekken gevoerd met verenigingen om hun kantines gezonder te maken, er is een subsidie om sportclubs rookvrij te maken, voor kinderopvang is er een subsidie voor de aanschaf van een moestuinbak en een werkshop bewegen met jonge kinderen en in januari is er weer een IkPas-actie, waarbij een maand lang geen alcohol wordt gedronken. Gedurende de looptijd van het preventieakkoord kunnen er activiteiten toegevoegd of verwijderd worden.

Meedoen?
Neem voor meer informatie en/of vragen over het preventieakkoord contact op met Judith Gielens of telefoonnummer (0229) 548440. Voor vragen op sport- en beweeggebied kunt u terecht bij buurtsportcoach Wouter Snoek of telefoonnummer 06 30 91 50 13.

Het Koggenlandse Preventieakkoord is een samenwerking tussen de gemeente Koggenland, GGD Hollands Noorden, Sportraad Koggenland, Vrijwilligerspunt Westfriesland, Sportschool Fit en Krachtig, Adviesraad Sociaal Domein, Bakkerij Pater, Amarant Bakkers en Fysiotherapie Koggenland.

Het preventieakkoord is te lezen via onze website.

Tekst en foto: Koggennieuws editie 23, 11 november 2021

 

Partner Sportraad Koggenland

Drukwerk nodig? Onze accountmanager regelt het. Moet de vormgeving gedaan worden? Ook dat hebben we in huis. Kan jouw website een nieuwe look gebruiken? Onze webbouwers staan in de startblokken. En wil je vervolgens dat de juiste doelgroep op jouw website landt? Onze online marketeers zetten een scorende campagne op!
Lees verder
Indrukwekkend
De Droogmakerij 20f | 1851 LX Heiloo | 072 - 562 54 82 | info@indrukwekkend.nl | indrukwekkend.nl
Realisatie door:
Indrukwekkend.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram